Deze editie van Schilders Vakdagen wordt de beursvloer opgedeeld in vier kwadranten:

Zomer, Winter, Nieuwbouw & Renovatie

De kwadranten zijn geselecteerd op basis van hun contrasten in werkwijzen productgebruik. Ieder kwadrant heeft een eigen ambassadeur uit de branche die invulling geeft aan het gekoppelde thema.
Zomer

Zomer

De zomer is het ideale moment voor de schilder om buiten aan de slag te gaan, waardoor het voor de branche de meest drukke periode is. Om zo optimaal mogelijk te kunnen werken tijdens deze periode, zijn er een aantal zaken waar rekening mee gehouden moet worden. Zo is verf erg gevoelig voor zon en luchtvochtigheid, hoe ga je hiermee om? Bij welke temperaturen is het verstandig om de kwast zelfs te laten liggen? Of kun je als ondernemer beter je werkschema aanpassen als het warmer wordt?
Renovatie

Renovatie

Bij het renoveren van bestaande gebouwen moet je als schilder natuurlijk rekening houden met andere punten dan bij nieuwbouw. Neem bijvoorbeeld de regelgeving vanuit de gemeente. Stelt een welstandscommissie bepaalde eisen aan de kleur en het uiterlijk van de buitenkant van een huis? En binnenshuis, gaat het om het herstel van de oorspronkelijke staat of wordt het gebouw compleet gemoderniseerd?
Winter

Winter

De winter vraagt van de schilder een andere aanpak dan de jaargetijden met warmere temperaturen. Kou en neerslag zijn geen goede match met verf, waardoor andere materialen nodig zijn om tot een goed resultaat te komen. Daarnaast is deze periode een stuk rustiger, hoe ga je daar als ondernemer mee om? Op dit kwadrant geef je als ambassadeur antwoord op vragen die de schilder heeft rondom het thema Winter.
Nieuwbouw

Nieuwbouw

Bij het schilderen van nieuwbouw moet je als schilder natuurlijk rekening houden met andere punten en producten dan bij het renoveren van bestaande bouw. Zijn de wanden schilderklaar? En wat ga je de klant adviseren over wandafwerking, kleur en techniek?

Duurzaamheid

De term duurzaamheid duikt tegenwoordig overal op, maar wat betekent dit nu voor de schilderbranche? Sommige traditionele verfsoorten kunnen bijvoorbeeld belastend zijn voor het milieu, maar de laatste ontwikkelingen laten ook groenere alternatieven zien. Bij elk kwadrant zal daarom extra aandacht besteed worden aan duurzame oplossingen binnen het thema. Tijdens de beurs zullen exposanten alternatieve werkwijzen of producten tonen welke jou als schilder kunnen helpen een steentje bij te dragen aan een beter milieu. 

Meer informatie over de kwadranten of interesse in het ambassadeursschap?