7, 8 & 9 november 2023 | Evenementenhal Gorinchem

Schilders Vakdagen vervangt S.G.A. Vakdagen met nieuw concept

Schilders Vakdagen vervangt S.G.A. Vakdagen met nieuw concept

GORINCHEM – De vakbeurs S.G.A. Vakdagen in Evenementenhal Gorinchem gaat vanaf dit jaar verder als Schilders Vakdagen. Naast de naamswijziging gaat het beursconcept ook volledig op de schop. Waar in eerdere edities de focus lag op zowel de schilders-, glas- als afbouwbranche ligt nu de volledige focus op de schildersbranche. “Door het feit dat we meer focus hebben, zijn we ervan overtuigd dat we in november met de Schilders Vakdagen een prachtig event gaan neerzetten. We steken onze ambitie niet onder stoelen of banken. Schilders Vakdagen is hét event voor de schilder. Om dat extra kracht bij te zetten hebben we een aantal nieuwe elementen toegevoegd aan het concept. Het thema voor dit jaar is ‘Aandacht voor het ambacht’”, zegt Irma de Hoon, Business Unit Director bij beursorganisator Easyfairs.

Kwadranten brengen smaak

De Hoon: “Nieuw is dat we de beursvloer gaan opdelen in vier kwadranten. Elk kwadrant krijgt een eigen ambassadeur die naar eigen inzicht kleur en invulling geeft aan zijn of haar thema. Ambassadeurs zijn smaakmakers in hun tak van sport. We verwachten hiermee verrassing en verwondering op de beursvloer te brengen. Daarom kiezen we voor de vier volgende thema’s: Lente/Zomer,

Herfst/Winter, Nieuwbouw en Renovatie. Het begrip duurzaamheid loopt als een rode draad door al deze kwadranten.” 

Extra actie op de vloer
In samenwerking met een projectgroep van vakprofessionals wordt eveneens ‘De week van de Schilder’ gelanceerd. “We zien dat als een hoogwaardig side event met eigen dynamiek. Elke dag staat in het teken van een specifiek thema, bijvoorbeeld ‘trots op het vak’ met wedstrijdelementen en awards. Of duurzaamheid & effectief werken met pitches, demonstraties en de Duurzaamheid Boulevard en vanzelfsprekend het thema ‘vakmanschap’ met lessen van meesterschilders en de Studentenroute.”

Nieuw: Stuc Zone

Een ander nieuw onderdeel op Schilders Vakdagen is de Stuc Zone. Hier vindt de bezoeker toeleveranciers uit de afbouw/stuc-branche. Op deze Stuc Zone wordt een podium ingericht waar een aaneenschakeling van demo’s en workshops bij te wonen zijn.

 Uitstekende basis

Met de Schilders Vakdagen bouwt eigenaar Easyfairs voort op een solide basis. Het beursteam van Easyfairs dat o.a. verantwoordelijk is voor Building Holland en Bouw Relatiedagen organiseert vanaf nu alle edities van de Schilders Vakdagen. De laatste editie trok bijna zevenduizend professionals, werkzaam bij schildersbedrijven, stukadoorsbedrijven, aannemers, onderhoudsbedrijven en woningbouwverenigingen. “Door slim gebruik te maken van onze online marketing tool EasyGo kunnen exposanten zich het hele jaar door op het platform van Schilders Vakdagen presenteren aan hun doelgroep. Wij hebben ongelofelijk veel zin in deze vernieuwende editie”, aldus De Hoon.

De eerste editie van Schilders Vakdagen is op dinsdag 2, woensdag 3 en donderdag 4 november 2021 in Evenementenhal Gorinchem. Voor meer informatie: www.schildersvakdagen.nl.

Deel dit bericht