Schilders Vakdagen introduceert voor verschillende doelgroepen in de schildersbranche een praktijkgericht (kennis)programma.
In samenwerking met de projectgroep Week van de Schilder vullen we de drie beursdagen met workshops, demo’s en zelfs een vakwedstrijd. Lees hieronder meer over de verschillende onderdelen.

De studenten zijn de toekomst! Op de eerste beursdag staat het programma in het teken van de toekomstige schilders, of het nu scholieren of zij-instromers zijn. In korte lessen en praktijksessies van exposanten en partners krijgen ze tips & tricks over toegepaste thema’s, zoals houtrot en minerale houtbescherming, maar leren ze ook efficiënt werken door thema’s als veiligheid en loopbaanontwikkeling.

De schildersbranche staat voor grote uitdagingen. Wat betekent efficiënt werken concreet? Hoe zit het met de klimaatdoelstellingen en duurzaam schilderen? Veilig werken? Op het onderhoudscongres presenteren exposanten en partners in korte sessies hun bevindingen en ideeën. Vooral heel erg praktisch en to-the-point.

Thema’s: Onderhoud, Duurzaamheid en Efficiënt werken.

Tijdens Schilders Vakdagen 2023 vinden de voorrondes voor de SchildersVAK Challenge plaats, een initiatief van Eisma Mediagroep. Schilderteams gaan met elkaar de strijd aan door technische vak-challenges zo snel of vakkundig mogelijk af te ronden. Op de laatste beursdag kan er live meegekeken worden met de opnames van deze challenge.

Bekijk hier alle afleveringen van de eerste editie in 2020. 

Partners projectgroep

Ook een bijdrage leveren aan De Week van de Schilder?  Stuur ons een bericht.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het programma en andere ontwikkelingen.